Set QNH with decimal . . .

If you have an idea how to improve application, post it here...

Set QNH with decimal . . .

Postby cristiangb » 09 May 2014, 18:47

Hello, I upgrade to Samsung S3, and use Barometer+ soft to determine QNH selecting aerodrome altitude( I only need to calibrate the barometer at an airport ).
Can you make to set QNH with decimal in FIF?
thanks for the great app
Cristán.
cristiangb

Re: Set QNH with decimal . . .

Postby kitercuda » 10 May 2014, 08:10

Good decision - device with baro sensor :-)
Which pressure unit do you use? hpa?
kitercuda
Administrátor

Postby cristiangb » 12 May 2014, 21:10

Hello, yes, I use hPa, although we both aircraft altimeters in inches of mercury (I have to use a converter when the ATC passes me the QNH)...
Cristián
cristiangb

Postby radekw » 26 May 2014, 16:56

Také by nebylo špatné, umožnit zadat přímo výšku v m nebo ft. Pokud stojím na dráze znám výšku letiště a QNH se mi může dopočítat a zaokrouhlit na celé číslo, i když program bude pracovat s desetinným. Mám konečně tablet s barosenzorem (Motorola xoom) a je to super. Jen když nastavím známé QNH jem plus minus 3m nad nebo pod dráhou.
Stejně by se dala kalibrovat i výška GPS (na zařízení bez barosenzoru). Výhoda je, že znám výšku dráhy na letišti. I když výškoměr v letadle bych taky správně měl kalibrovat dle QNH, jednoduší je pro mě nastavit si výšku. Něco jiného je to při přeletech, kdy přecházím na regionální QNH nebo pokud dosáhnu převodní výšky. Tam se nastavení QNH nevyhnu.

Když už jsem narazil na převodní výšku. Aplikace by mohla umět upozornit na blížícíse převodní výšku a přejít na FL. To stejné i při sestupu.

Jinak skvělá aplikace. Díky.
radekw

Return to User suggestions