GPX import, odezva GPS kompasu

If you have an idea how to improve application, post it here...

GPX import, odezva GPS kompasu

Postby mervart » 13 May 2013, 16:49

Dobrý den, pane Kouřile,
Fly is Fun jsem si nainstaloval minulý týden a dnes vyzkoušel v letadle (pardón v SLZ). Vše funguje výborně, dobrá práce! Jako pilot jsem jen ubohý ULL, ale živím se tím, že vyvíjím software pro speciální aplikace GPS, tak si dovoluji Vám poslat jednu nebo dvě malé poznámky. Při plánování trasy používám http://www.airquest.cz - hlavně proto, že si vytisknu navigační štítek. Ta webovská aplikace generuje trasu jako GPX. Když jsem ale zkusil tento soubor importovat do Fly is Fun, nešlo to (pochopil jsem, že je to možné jen jako waypoints, ale ani tak to nefungovalo). Není to velký problém, GPX jsem si převedl do textového souboru, který už Fly is Fun uměl načíst. Ale kdyby šlo importovat route přímo z takto generovaného GPX souboru, bylo by to fajn.
Teď druhá poznámka: zdálo se mi, že GPS kompas ve Fly is Fun reaguje trochu pomaleji. Chápu, že kurs je počítán z poloh, ale možná by nějaká filtrace (Kálmanův filtr) tu odezvu zlepšil (ale možná, že filtraci používáte - je to jen na úvahu).
S pozdravem,
Leoš Mervart
ČVUT Praha
mervart

Re: GPX import, odezva GPS kompasu

Postby kitercuda » 17 May 2013, 07:40

Zdravím,
- GPX import by měl fungovat, ale pouze WPT. Testoval jsem aplikaci na souborech GPX generovaných GARMINem. Pošlete mi na aviationsoft gmail.com vaše soubory GPX, podívám se na ně.
- Pro určení kurzu používám data z GPS modulu. Záleží tedy jaké máte Android zařízení. Většina má refresh jednu vteřinu.
kitercuda
Administrátor

Return to User suggestions